Borvidék
Szekszárd
Terület
2,8 hektár
Szőlőfajták
merlot, kékfrankos, cabernet sauvignon, kadarka
Dűlők
Szeles-hát , Nyéki-hegy
Talaj
magas mésztartalmú lösz, vörösagyag
Borkészítés
nyitott kádas erjesztést követően, magyar tölgyfahordós érlelés
2017-ben született meg a gondolat idősebb Szekretár Jánosban, a Szeleshát alapítójában és szőlészeti vezetőjében, hogy eljött az ideje valami újba kezdeni. Több, mint 20 évet töltött a Szeleshát dűlő művelésével,de elérkezett az idő, hogy visszatérjen az alapokhoz: a patinás présházhoz, melynek megvásárlása a szőlészeti vállalkozást egykor elindította, a kétkezi szőlőműveléshez, a közvetlen kapcsolathoz a szőlőtőkékkel és a kontrollálható méretű szőlőbirtokhoz. Ifjabb Szekretár János, pedig szívből támogatta édesapja ötletét, mindig is szeretett volna olyan borokat készíteni, melyek az ő kiváló ízlését tükrözik, amelyekre igazán büszke. Az organikusan művelt kisbortokon, céljuk a termőhelyi adottságokat legjobban kihasználva, hagyományos eszközökkel, de tudatos borászati technológiával a legkiválóbb minőségű borokat készíteni. Kivételes vörösborok, igényes vevőkörnek.